OVER ONS
.

Hoe het allemaal begon

Wij zijn Tine en Stijn en wonen samen met onze twee dochters in Eernegem. Dit is een deelgemeente van Ichtegem, een landelijke gemeente in West- Vlaanderen, België.

Als kind zijn Stijn en ik beiden opgegroeid met een hond in huis. Toen we samen gingen wonen was het voor ons een evidentie dat er een hond werd opgenomen in ons gezin. Vrij snel kwam de asielhond Rocky in ons leven. Rocky was een ontstuimige spring-in-'t-veld, een kruising tussen een Witte herder en een labrador. Een echte crème van een hond die gewoon zijn hele leven mee met ons op stap ging: mee op reis, op de camping, op hotel, overal mee naar toe. Echter op 6-jarige leeftijd kreeg hij veel last van artrose en van toen af aan zagen we dat alles minder evident werd voor hem. Het moest wat meer op het gemak. Op zijn 10e was hij helemaal op en in 2014 stierf Rocky en liet een groot gat achter in ons hart en ons gezin.

Vrij snel werd duidelijk dat een leven zonder hond niet voor ons weggelegd was en besloten we op zoek te gaan naar een nieuwe hond. Deze keer een puppy, zodat we alles van het begin konden managen en dat die gewrichten goed bewaard werden voor een oude dag.

Wildfowlers Spitting Image

Fenna

We gingen op zoek naar een ras, die moest een beetje kleiner zijn, om gemakkelijker overal mee naartoe te nemen. Ook geen blaffer of waker, geschikt zijn voor hondensport, gezinsvriendelijk en altijd te vinden voor een balletje. Heel wat verwachtingen dus. Mijn voorliefde voor retrievers bracht mij al snel bij de Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Terecht, zo is gebleken: een top ras met zeer veel mogelijkheden.

Tijdens onze zoektocht kwamen we terecht bij Judith Gieskens, die ons Wildfowlers Spitting Image toekende. Wij namen Fenna mee naar huis en dat was het begin van total dog madness.

De hobby en passie van Tine

Al snel werd duidelijk dat ik me volledig verloren had in mijn tollerke. Ik ging op ontdekking en kwam voor het eerst in contact met de hondenschool en hondensport. Het idee van een eigen kennel borrelde op. Ondertussen zijn we actief in gehoorzaamheid en showtraining.

Reeds 2 jaar bouwen we aan onze kennel en in de lente van 2017 verwachten we ons eerste nestje.

Omdat ik van mening ben dat kennis het begin van alle wijsheid is, begon ik in 2015 met de opleiding hondenfokker en hondeninstructeur bij Syntra west Veurne. Deze opleidingen brachten me ondertussen heel wat kennis en de goesting bij om nog veel bij te leren.